HABERLER

TÜM HABERLER

Adıyaman'ın Yöresel Lezzetlerine Görkemli Tanıtım


Adıyaman Valiliği koordinasyonunda İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteği ve Adıyaman Belediye Başkanlığı, Adıyaman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen “Adıyaman Gastronomi Günleri” görkemli açılışla başladı.

 

Geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, doğal, kültürel ve toplumsal zenginlikleri ile damak lezzetlerini birleştiren Adıyaman mutfağı Gastronomi Günleri ile Türkiye’ye ve dünyaya açılmayı hedefliyor.

 

Kortej yürüyüşüyle başlayan festival programına Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet İbrahim Ergüder, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Mimar Sinan Kültür Parkı önünde başlayan ve Demokrasi Parkı'nda son bulanan kortej Adıyaman’ın yöresel yemeklerinin fotoğraflarının yer aldığı serginin gezilmesiyle devam etti. Protokol üyeleri etkinliğin açılış kurdelesini kestikten sonra çiğ köfte leğenlerinin başına geçerek başta gazeteciler olmak üzere çiğ köfte ikramında bulundu. Etsiz çiğköftenin tescilini alan Adıyaman’da düzenlenen Gastronomi Günleri'nde vatandaşlara çiğ köfte dağıtıldı.

 

'Adıyaman’ın bütün güzelliklerini yerinde görmelerini tavsiye ediyorum”

Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliği olan bir kent olduğunu belirterek, “Adıyaman’ı görmek için bir çok sebebimiz var. Başta çiğ köfte olmak üzere birçok yöresel zenginliğe sahip. Tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde de önemli bir potansiyele sahip. Bu güzellikleri görerek yaşamak gerekiyor. Bu çiğ köftenin tadını Adıyaman’ın havasıyla suyuyla beraber tatmak gerekiyor. O yüzden bütün vatandaşlarımızı Adıyaman’ın bütün güzelliklerini yerinde görmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

 

Programın ikinci gününde ise İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın katılımıyla 'Karatay Mutfağı ve Sağlıklı Beslenme' adlı panel gerçekleştirildi.








INVEST IN GAZİANTEP INVEST IN KİLİS INVEST IN ADIYAMAN